İlk eserlerinde Anadolu’nun renklerini tuvale taşıyan, ayrıca büyük tahta figürler yaratan, son dönem eserlerinde ise renkleri ön plana çıkaran Mehmet Güler, başarılı grafikleri ve kitap illüstrasyon çalışmaları ile de tanınıyor. Mehmet Güler’in resimlerini çizgisel bir bütünsellik değil, kendi içinde öğelerin birbirinden ayrıştığı, renksel ve lekesel bir izlek halinde gözlemleriz. Biçimlerin etkisizleştiği, nesnelerin kaybolduğu, soyutlamanın üst bilince yöneldiği bir resim anlayışı vardır. Mehmet Güler’in resimlerini izleyen birinin üzerinde psikolojik bir etki yaratıyor. Sanatçının renk seçimi, biçimlerin hiçliğe ve yokluğa karışmasını sağlayan lekesel anlayışı, varlığın özüne yönelik çağrışımlar bu etkiyi daha artırıyor. Felsefi bir dille söylemek gerekirse, şaman kültürünün bolca karşımıza çıktığı ama başka inançların da kısmen yer aldığı, bu anlamda kendine özgü bir sanatçı Mehmet Güler.
POPÜLER YAZILAR
-
Yaşasın mı 8 Mart! (Mustafa Güney)
-
Metin Altıok ve Gerçeğin Öteyakası (Yrd. Doç. Dr. Emel Koşar)
-
Türk Edebiyatını Ne Yana Yaslamalı (Nuri Fudayi Kıcıroğlu)
-
Çağdaş Türk Sinemasında Din Adamı Tasviri: ‘Kış Uykusu’ Filmi Örneği (Yrd. Doç. Dr. Ali Öncü)
-
Nazan Bekiroğlu’nun Mücella Romanının Feminist Eleştiri Kuramı Açısından İncelenmesi (Derviş Erdal)
-
Lukacs-Brecht Tartışmasından Hareketle 2000’ler Türk Şiirinde Postmodernizm ve Görsel (Özgür Şahin)
-
15-18 Yaş Aralığındaki Çocukların Müzik Kavramı Üzerine Algılarının Metaforik Bir Analizi (Dr. Gökhan Bak, Alparslan Bak, Murat Işıldak)
-
Tahsin Yücel’in Vatandaş Romanında Aydın – İktidar İlişkisi (Oğuzhan Bozkurt)
-
Yiğit Bener’in Öteki Kabuslar’ına Psikanalitik Bir Yaklaşım (Hatice Şen, Doç. Dr. Macit Balık)
-
Demokrasi Bağlamında Son Dönem Türk Sinemasına Bir Bakış: Tepenin Ardı ve Çoğunluk Filmleri (Semih Göncü, Doç. Dr. Şükrü Sim)